WINTERCHECK

Naarmate de winter nadert, veranderen de weersomstandigheden, waardoor de wegen glad worden en meer, moeten uw remmen harder werken. Dit heeft enorm veel invloed op de conditie van je auto. Het wordt daarom aangeraden om een wintercheck uit te voeren op je auto om bijvoorbeeld pech langs de weg te voorkomen. Maar wat is een wintercheck? En Waarom moet je een wintercheck uitvoeren?

WAAROM EEN WINTERCHECK?

In de wintermaanden is de kans op autopech maar liefst twee keer zo groot. De auto moet door de kou extra hard werken. Koude temperaturen kunnen je auto beschadigen als je er niet op voorbereid bent. Vooral de accu en het koelsysteem zijn zeer belangrijk. Verder hebben auto’s vaak te maken met gebarsten ruiten, bevroren deuren en niet-werkende ruitenwissers. Ook wordt de airco vaak gebruikt om gecondenseerde ramen te verhelpen en de verwarming draait altijd overuren. En dan hebben we ook nog eens de gladde wegen. Een goede grip is cruciaal, dus zorg altijd voor goede winterbanden. Om veilig en onbezorgd de weg op te gaan is het daarom zeer aangeraden om een wintercheck te doen.

WINTERSPORT

Bij een wintersportvakantie heb je te maken met nog extremere temperaturen. Autopech tijdens je vakantie wil niemand. Wees dus voorbereid en doe een wintercheck voordat je vertrekt.

WAT WORDT ER GEDAAN TIJDENS EEN WINTERCHECK?

Bij een wintercheck wordt er gecontroleerd op een waslijst aan punten zoals:

  • Olie – en koelwaterpeil
  • Ruitenwisservloeistof
  • Airconditioning
  • Verlichting
  • Bandenspanning – en profiel
  • Accu

Als er bij de wintercheck gebreken aan het licht komen, staan onze ervaren monteurs klaar om de problemen meteen op te lossen zodat je weer zonder zorgen verder kan rijden.

Met een wintercheck is je auto binnen een dag weer veilig! Neem contact met ons op en plan direct een afspraak!