APK

Op zoek naar een betrouwbare en voordelige Apk-keuring? Dan ben je bij Excellent Autoservice aan het juiste adres. Wij bieden de beste APK-service tegen lage prijzen. Plan een afspraak in of kom spontaan langs om jouw auto te keuren. Als er reparaties nodig zijn, nemen we direct contact met je op. Wij zullen nooit zonder toestemming een reparatie gaan uitvoeren. Zo kom je ook nooit voor onverwachte kosten te staan.

KOSTEN APK-KEURING

De kosten van de apk-keuring hangt deels af van de auto die gekeurd moet worden. Zo moeten er voor dieselauto’s een roetmetingkeuring worden uitgevoerd. De apk-kosten voor dieselauto’s zijn daarom iets hoger dan die van benzineauto’s. Ben je geïnteresseerd naar de prijs? Neem dan contact met ons op om erachter te komen.

WANNEER EEN APK-KEURING?

Zonder een geldige apk-keuring mag je de weg niet op. Het is daarom belangrijk om te weten voor wanneer jouw auto apk-gekeurd moet worden. Is je auto niet gekeurd en ga je toch de weg op? Dan riskeer je een zeer forse boete. Ook heeft je verzekeringsmaatschappij het recht om de gemaakte ongelukken niet te dekken. Het is daarom enorm belangrijk om je auto op tijd te controleren. Een aantal weken voor de vervaldatum krijg je als auto eigenaar hier ook een herinnering van.

Wanneer en hoe vaak een auto gekeurd moet worden hangt af van verschillende factoren. Hieronder lees je wat van toepassing is:

BENZINE OF ELEKTRISCHE VOORTUIGEN NA 2005
Eerste apk-keuring moet plaatsvinden als de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring bij 6 jaar en de 3e keuring bij 8 jaar. Na 8 jaar moet het voertuig jaarlijks gekeurd worden.

AUTO’S OP DIESEL OF LPG
Eerste apk-keuring moet plaatsvinden als de auto 3 jaar oud is. Na 3 jaar moet het voertuig jaarlijks gekeurd worden.

BENZINE OF ELEKTRISCHE VOORTUIGEN VÓÓR 2005 (NIET OUDER DAN 30 JAAR)
Eerste apk-keuring moet plaatsvinden als de auto 3 jaar oud is. Na 3 jaar moet het voertuig jaarlijks gekeurd worden.

AUTO’S OUDER DAN 30 JAAR
Elke 2 jaar moet het voertuig gekeurd worden.

AUTO’S VOOR 1960
Bij auto’s die geproduceerd zijn eerder dan 1960 hoeft geen apk-keuring gedaan te worden