DISTRIBUTIERIEM

Wat is een distributieriem? Wanneer is die aan vervanging toe? Hoe groot en hoe duur is de ingreep? Dit zijn vragen die vaak gesteld worden rondom de distributieriem. Het is verstandig om op tijd een distributieriem te vervangen. Dit is namelijk een grote ingreep en een zeer belangrijk onderdeel, ook speelt de automerk en type hier een rol in.

Er zijn ook auto’s met een distributieketting. De riem is van kunststof en de ketting is gemaakt van metaal. Een riem moet om de zoveel kilometer vervangen worden. Als dit niet op tijd gedaan wordt is de kans groot dat de riem versleet en breekt. Als dit gebeurt kan dit enorm veel schade veroorzaken aan de moter. De distributieriem is ook wel het hart van de motor.

WANNEER VERVANGEN?

Afhankelijk van de automerk en type moet de distributieriem vervangen worden. Het varieert vaak tussen de 85.000 en 150.000 kilometer. Bij twijfel kun je altijd de distributieriem laten checken bij ons in de garage. Bij regelmatige onderhoud wordt door onze monteurs ook altijd gekeken naar de distributieriem. Mocht je het dus niet zeker weten maar breng je de auto wel regelmatig langs voor een beurt? Dan is de distributieriem van jouw auto hoogstwaarschijnlijk nog goed. Een ketting hoeft zelden vervangen te worden, wel wordt de ketting gecontroleerd bij onderhoudsbeurten.

KOSTEN

De kosten verschillen per automerk en type. Neem contact met ons op om direct achter de prijs te komen voor jouw auto!